Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

Good Luck Boss!

Today is my best ever boss's last day ...very sad.
She very nice person and really hardworking women. Solute u my mentor...
Dia pon cute jugak....semua member ofis suker dia...
Banyak yg dia support kitorang waktu susah & senang....
Takpe la....doakan yg terbaik kat tempat baru nyer itu...

Huh...yg lain or seblom2 ni bukan la tak baik..
tapi nak cari boss yg ngam ho dgn u mmg ler susah kan??
tapi ada yg jenis tak kisah sapa2 pon bossnyer...tak kira men or women.
Sbb maybe jenis buat jer keja ku...
eehh...xde la pandai kipas2 or guna air-cond 2 HP ker..he..he..

kira jenis yg buat keja sendiri jer....
janji keja siap...lain2 hal wa talak masuk campur ooo...;.
yela dtg keja nak cari rezki ...bukan nak cari benda yg xde kaitan kan??
so apa ada hal , sapa2 pon boss i ok jer...
To my boss yg sorang ni....Thx for ur support & wish u all the best!
Actually aku ada lebih dr sorang boss ye..tu la pasal..

gambar bila nak upload...

sebenar-benarnya , takut la nak memasukkan gambo2 nih....mcm tak secure letak gambar dlm blog skang ni.
macam2 boleh jadi...maybe i will not put my family and my picture in our blog la...
I will more put gambo masakanku yg enak itu...and gambo2 tempat yg diterokai kat PD nih...
sure ok jer kan.....lain2 tu akan dipikirkan kemudian.... Maybe I will start upload pictures in my next post...jeng! tungguuuuu...

love photo course

During this week one of my fren told me about photography session and how
they handle it. love the course...tapi mesti costly kan...???
Ku hanya ada camera buruk satu je kat umah tuh...itupon gambo dah blur...
teringin jgk nak beli new one...but yet kena tunggu bajet cukup..
and its not a compulsory item for us at the moment.

This year need to be more on rearrange for many things around...
Mcm2 la, pasal rumah keta ...pasal anak2 yg nak sekolah next year...
yes, next year KAKAK will be at standard one....ada ker dia xnak masuk darjah satu
cikgu pra nyer kata cikgu darjah satu garang...
sbb she very the emotional person in her class...
ha...tu yg xtau la camana nak kontrol thp emosional dier tuh...
sikit2 nak majuk , nak meleleh sokmo...org kat asyik tersentap jer...
dah mcm2 ayat dok hembus kat umbun2 dia tuh...belom setel lagi
papanyer kata nak kena mandi air 7 masjid kot....issyyy mengarut je haih...

the ADIEQ semenjak dah botak kan kepala ni...takdela botak licin kan...
mmg super d…

Kisah raya

Salam raya,
isy...cam biaser raya kitorang memang meriah yong oi.....
Kat kampung ler katakan...normally sepupu sepapat yg very close ngan kitorang
mmg akan sentiasa ada . Cuma anak pak cik ku yg sulung tahun ni rayer kat umah mertua di Kedah.
So raya ke -3 baru ler jumpa kitorang
Tu pun masa kitorang dah nak balik dah....eeii anak buah ku yg 1st tuh Nur Alia Batrisya...
mmg so cute. Punya ler pemurah senyum...ko panggil jer nama dia senyum sokmo. I like!
ada la satu request dr ADIEQ..."mama kalo ada baby adieq nak cam baby Alia ye!"
Amboi ingat apa milo ais ker...boleh main order2 jer....wakakaka....
Cuma bila arawah mak dah takde nie...sayu la sikit , emm...pada
sapa2 yg masih lagi mempunyai parent tu , sentiasa lah berbuat baik pd
parent masing2 ye,...kita tak tau sapa yg pegi dulu dia atau kita....

ok xnak sedih2 sgt...citer bab rumah terbuka....
dulu org raya..makan kuih raya jerla
selain dari juadah mcm ketupat, lemang, nasi impit , lontong , rendang...etc
skang ni m…

cuti raya dah abis..

salam kembali bekerja....

Waaahh...cuti raya sakan...so start keja la balik.
Xtvt kembali cam biasa....
kerja..kerja..kerja....
cerita raya akan diceritakan dlm episod seterusnya...
mcm2 , ada la suka duka....apa pun syukur pd Allah...amin

Selamat Hari Raya Aidilfitri, Minal Aidil Walfaizin...

Tinggal beberapa hari lagi menjelang hari lebaran....keunikan dan kemeriahan semakin terasa terutama
bagi anak2 kecik la...yg dah besor2 ni hanya ada keseronokan beribadah dlm bulan Ramadhan jerla.
Takde maknenyer shopping nih sumer...tapi xtau la pada sesetengah orang...
Meriah nie slalunya dgn keletah kanak2 sambut raya....
Oooh....Tahun nie sperti tahun2 yg sebelumnya..mmg balik kampung.
Al maklumler kat sini takde makpak mertua lagi dah.....
yg tinggal hanya adik beradik hubbie yg lagi 3 org jer. Abangnyer yg no. 2 pon dh kembali ke rahmatullah.
Moga2 roh2 mereka yg kami sayang ditempatkan bersama2 org 2 yg beriman dan beramal soleh....amin.
Sempena bulan yg penuh berkat ni...harap2 dpt la kita renungkan pada mereka yg tak bernasib baik
di luar sana...kdg2 kiter slalu luper yg depan mata pon ada jugak yg tak bernasib baik .
Moga memberikan kita kesedaran yer....isy...jgn sedih2 pulak...sekadar kongsi firasat...chewah...
oklah, Salam Aidilfitri dan Jomm balik Kampong....saper takd…

Menghitung hari....

Waahh....anak2 dh start kira hari ...bila nak balik kampong ni mama???
Yang Atuknyer kat kampong plak....So nak balik bila nih???
Isy...isy....yg keja ni dok kelam kabut ....mood raya dah mari...
Iyerla mana taknyer dah org2 penting nih start dok call lah ...aper la
yg kat ofis ni pon tak tentu arah dbuatnyer...he..he,....dlm ati ni pon sama...
otak nyer dah sampai kat kampong dah....dok terbayang mandi sungai...lemang , ketupat sumer...
Budak2 last sekolah ari ni..maybe they will get almost 2 weeks cuti raya..yey!
Puasa nyer...oh alhamdulillah setakat ni sehari jer yg tak dpt poser sbb tak membangunkan sahur...
so Papa dia tak kasi teruskan puasa ...takut memudaratkan bebudak tu.
Persiapan raya kali ni sederhana jerla....so far biskut semekut raya sumer homemade
Takde beli2 nyer ye...cuma membelikan dodol jerla sbb nak support member yg meniaga tu.
"tema"????eemmm....tunggu jerla...he..he...suprise!
Ni dok pening mana la nak kucarikan baju batik yg cute & mute and kuali…

waaahh...buffet Ramadhan lagi...

Last nite kita pi ke majlis bukak poser kat Admiral Marina...with our group from SRC....bukan Secret Recipe Club yer,....ada la club tu...tempat tu kira nampak cam suram jer...tapi bila sampai time buker ko...kemain ramai kt dlm tu...ingat kan kat situ bleh ler bersantai santaian and privacy ler cket dgn geng2 ...rupanya
sama jugak....meriah. Nak borak kena ler tunduk 2 masing sbb nyer org dah ramai so tak brapa nak dgr ler kalo nak cerita2 ...

Tapi not bad la...view kat situ mmg tol canteeek....so tak heran ler kalo byk drama amik area tu utk shooting depa. Kira mcm tempat mewah la...dgn bot2 nyer....hubbie i sempat ler snap beberapa gambo guna hp dia.
Ingat kalo ader pluang pi sana maybe I will post the pic here...

Mana la tau kot2 ada apa2 event nak wat kat situ plak pas nie. Sana sini meriah buffet kan???!!!
Isy...isy....barula nak berdiet sket...pegi buffet cenggitu ada harapan ke ??/ he..he..lagi nak ngap sumer tu ada la..mana idaknyer...tu nampak cam sedap...yg ni cam best jer…