Posts

Showing posts from October, 2010

Syukur

oohh...rasa syukur sangat dlm minggu ni walau kesihatan agak terganggu
Tapi alhamdulillah sekarang dah semakin baik..CERIA
syukur, mungkin dah lama tak rehat secukupnya...
Allah bagi badan tu sakit supaya boleh la rehat...
biasanya kalau cuti sakit sehari dua tu, ambik cuti utk rehat semata ke
memang takkan ada namanya pon rehat.
Setakat ni alhamdulillah, ofis takde call...ada call pon
hanya yg urgent saja akan dilayan
otak dan badan perlukan rehat seadanya.
kepada yg belum sakit , jaga badan tu elok2
al maklum kita punya part takde spare ye.
rehat secukupnya..balik keja letak otak keja kat ofis jgn bawak balik umah
my problem...kdg2 tangan ni tgh masak , otak boleh pk pasal keja..
haahahha...macamana tuh...so moral, kena motivate balik diri
dan pastu reschedule balik diri sendiri...supaya lebih organize...
oooooohhhh alhamdulillah syukur..

Idea....

Emm...lama nyer dah tak update. Mcm2 aktiviti dan hal yg nak dibereskan.
Rasanya byk cerita nk kongsi , tapi bila rasa nak update....mcm jadi blank la plak.
So, pendam dulu. Ni nak citer pasal rasanya nak tukar sikit cara penulisan ke arah yg lebih formal..
ada jugak kawan yg request tulis dlm english...sbb dia x paham apa yg ada lam blog ni..aiseh...
x rock ahhh...speaking LONDON....kita nak yg dlm bahasa kita...
gasak la , ada masa nnti boleh la nak buat blog "fully english "
tapi rasanya lebih sesuang cenggini.
Bila nak tulis blog formal2 gitu takleh ler nak guna bahse pasor ye dak...
takde la i & u lagik....he..he....
bahasa menunjukkan bangsa.....apa yg dibuat kena lah ada kemajuan sket
mungkin kalo lebih formal...so ada lah yg lebih paham
kengkadang mana yg slow melow bahser pasor ni bukan paham sgt
org dok type aper...
kita tulis lain, lain yg disebutnyer....he..he..