Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

Mother's Day! Teacher's Day! Father's Day!

Huh macam2 nak celebrate dalam bln Mei & Jun ni....
Ada pulak fatwa yg kluar kata itu dan ini...
Boleh ker tak??
Tapi, bila baca penjelasan dari orang2 yg berilmu...
Dari apa yg aku paham. Rasanya dah jelas....Apa pon sambutan yang di buat atau dirai tu
selagi tak meniru adat budaya penganut agama lain...
dan ianya tak menghalalkan yg haram...takde pembaziran,...tiada pergaulan bukan muhrim..
Yg penting NAWAITU mesti ikhlas, kita bukan nak tiru sesiapa...tapi mengenang jasa dlm cara
yg org kata memupuk kasih sayang sesam insan...pasti takde masalah...
dan bukan lah HARAM / BERDOSA BESAR...
huh...panjang seloka pemahaman ku ini....hik..hik...
Apa pon kepada insan bergelar ibu, mak , umi, mama , mummy , amma, mother..
SELAMAT HARI IBU!

To cikgu, teacher, sir, sifu,
SELAMAT HARI GURU!

coming soon...
Yo ...papa, ayah, walid, daddy, abah, appa..

SELAMAT HARI BAPA!



not felling well...uhuk...uhuk..

Makan leher ayam nanti bersanding kepala teleng yaaaammmm...
he..he...teringat lagu AYAM...Jalil Hamid
Bukan apa dah la tak cukup tido gara2 si kecik tomei selsema
Kita pulak rasa nk demam sama, leher sakit maybe salah tido...
pastu masalah lama...lutut tu dari ari tu dah sakit dekat nk 2 bulan
terutama bila time sujud waktu solat....adoi rasa macam tak boleh nk bangun
so ari ni masa kt opis pagi tadi setelkan apa yg patut ...pastu ckp kt boss
nak pi klinik....tak boleh tahan....makan ubat terus ZZZZzzzzzz
pergh...tak suka nk makan ubat selalu
tapi tak larat terpaksa la jugak....insyaAllah esok ok kot ni
kalo tak ,,....eemmm ada yg tak pi Annual Dinner plak nanti...
semangat la sangat....nak ambik award...wkakaka...5 yrs services
caiyok...caiyok!

drama...drama...drama...

Drama dari novel lagi...
Sekarang ni musim adaptasi drama dari novel agaknya yer...sejak dari Nora Elena..
lepas tu semua drama kol 7 kt tv ni adaptasi dari novel
dah ketandusan idea kot diorang ni yer...
mungkin sebab novel2 ni lebih realistik ceritanya..berbanding telenovela
yerla beratus ratus episod tapi melalut pastu tak berkesudahan pulak..
sedih pulak tengok cerita ni ...mak makan best 2 kat kedai
anak kat rumah makan bubur nasi jer...itupon ambik upah siang ikan
cari duit sendiri beli beras....sedih...okla...nk sambung tengok ceritera...

what's up

fuh! dah lama terbiar blog ni..
asyik sibuk baca blog orang jer...sampai blog sendiri terabai mcm anak tiri
yerla kita bukan full time blogger , just suka2 ..
lama jugak tak ber'update'...sian blog ni
1 hari 1 post....haa...ha....mcm tema 1 malaysia plak...
ntah la boleh capai target ke tak?
buat kata saper tuh...never say never...
apa sajalah...
macam nk luahkan something yg dh lama terpendam...
tapi biar jerla....maybe one day
ok guys....lets zzzZZZZ esok kojo!