Posts

Showing posts from March, 2013

be positive!

salam All,

cakap memang senang..
maybe itu yang orang rasa bila ada masalah.
tapi baru2 ni I tersangkut and terpaut dengan program tv astro
bersama prof Muhaya. Suka dengar
very good talk, boleh muhasabah diri...
at least improve mana yang patut
diri sendiri and family of course.
seblum kita nak orang ikut cakap kita
kita mesti cermin diri sendiri dlu...
yerla...kasi diri sendiri positif...improve
baru bleh bg nasihat kt orang....
uik bukan senang nak nak pujuk diri...
maklumla kat prof Muhaya
" Jangan rasa diri ni tak bagus...
Allah cipta manusia sebaik2 kejadian.
Kalau kita rasa kita tak bagus...maka kita mengkritik kejadian Allah.
Jaga2 yer...." Allahuakhbar!

Orang Malaysia ke?

salam All,

Ada la tadi after Friday lunch , one of gov. office
which I need to call....related to my work.
2nd time calling baru jawab...pastu siap dia tanya
u ker yang call I tak berhenti dari kol 1 tadi.
I ckp I baru 2nd time call ...
U orang Malaysia takkan tak tau gov ofis rehat time bila
u tau tak I tension kat sini...
Hello...orang lain pon keja, u pon keja...sama2 ada tanggungjawab
but your problem is not my problem...
Mula2 tadi bengang la jugak , tapi kesian pon ada
by the way semua orang pon ada problem no matter how and who...
Camana la this "Puan " I think ada good position can said macam tu ...
Emmm... what a poor mentality and attitude...
kesian jugak, maybe diorang kat gov ofis ni lagi under pressure kot..
Kenapa yer????
anyway I hope they can change for good.
Life goes on dear....be positive!

6 tahun...

Salam All,

Hari ni dalam sejarah...boss kitorang belanja sarapan..
my peberet plak tu...popia basah...
rasa nak nangis...dah 6 tahun aku kt department ni
1st time boss belanja....
wakakaka...rasa macam nak masuk " My office world of record"
kui..kui...kui....
Anyway , thanks bos. Lepas ni belanja slalu ok
simpan duit banyak 2 pon bukan bleh bawak mati...
khidmat pesanan penaja simple...

Hala Tuju..

Salam All,

baru2 ni ada perasan a few of my friends...kalao dulu dialah
yang paling gila2, minah gig....dengan yg hardcore nyer...metal..
tapi semenjak 2 menjak ni hampir separuh dah menunjukkan
banyak perubahan yg ketara...
tak kisah la sbb perubahan status dari bujang ker dah kawin
dari segi pekerjaan...
tapi alhamdulillah suka tengok diorang
tapi utk dapat peluang dan hidayah macam tu maybe sesuatu
yang amat jarang kita temui...
kita sendiri tak pasti mcam mana hala tuju kita yg sebenarnya
walaupon ianya dah jelas sedari kita belom lahir lagi..
wah...kena motivasi and muhasabah diri sket yer
tazkirah Rabu.....bukan tunggu ari jumaat jer nak tazkirah
tapi kadang2 kita terlalu leka dengan duniawi
kita leka nak ambil peduli dengan apa orang kata
betul tak ? walhal kita yg menetukan apa yg kita mau...bukan orang lain
ermm...mari kita ambil peluang untuk betulkan diri kita
dan perbaiki diri sendiri untuk jadi lebih baik..YEAH!
amin!

Sarapan apa ? sarapan dimana?

salam all,

apa yang uols slalu makan watktu pagi dgn kata lain sarapan????
jeng..jeng...ada yg suka nasi lemak, nasi goreng, mee /meehoon/kuewtiaw goreng?
yang simple...roti bakar..agak berat skit roti canai? roti telur...
dgn aktiviti kita yg agak bersenam suam2 kuku ni agak2 mana yang sesuai...
hem....mesti yg simple & berkhasiat jer...pasu bg yg duduk kat opis plak mana
ada aktiviti berat dok buat ye dak...dok jer kat kusi tu naik lengiuh bontot..
tu la tempat berkumpulnyer lemak...bg yg lelaki kat depan ler menaikkan perut...yg pompuan ke belakang ler...memantapkan bahagian bontot...huiii...
macam iklan kat tv pasal sarapan yang bagus dan berkhasiat..
tapi betul ke bagus??? apa effect jangka panjang? pernah ke kita fikir..
bahan2 sampingan yg digunakan. Iklan boleh mengaburkan pandangan ..
So jangan mudah terpengaruh dengan iklan tu...betul tak?
Ok orang Yahudi lebih gemar bersarapan ringkas dengan buah buahan saja...
cuba pikir kenapa yer, katanya kalau sarapan berat nanti m…

Filem Rock Uu..

Errghh...jelesnyer dgn En. Hubby dia dah tak menahan kesabaran tgk filem Rock Uu...
Dia pi tengok  awal2 masa amik akaknyer dari wad last week.
Ni yang wat mak marah nih...tak tunggu LALING pi sesama eekk?
Hik..hik...katernyer memang best la citer tu...
weeei...tak sabar lak nak pi tengok...
kena set date dating ngan BFF nih... agaka2 bila dapat pi ni???!!
ROCK Uu!

Suppliments ??

Guys u alls ada makan suppliment tak???
Adoi recently in 2-3 month back aku makan VCO...kolagen
dunno la 2-2 tu sesuai ngan aku ke tak...
mak oii jerawat naik mcm 2 adalaaaahhh...
yang batu sungai , pasir laut sumer ada punya jerawat
buat masa ni muka meriah dgn jerawat and tompok bekas jerawat
tu yang mcam musykil jer nak makan benda camni
dah la kulit ni jenis susah nak hilang parut
\memang la kan amik masa....
OOOhhh aku tgh bayangkan reunion this yer with school mate geng
parut ni bleh ilang...malu siot....dulu muka mulus gitu...he..he...
I need solution ASAP! nak beli shaklee mampus tak mampu MAHAL tapi berkesan.

100 days

Semalam genap 100 hari Allahyarham En. Shamsuddin meninggalkan keluarganya.
Sekejap masa berlalu tapi rindu pada arwah ayah semakin menebal.
Rindu nak balik ke kampung tengok keadaan rumah ayah...kebun...
Moga Allah tabahkan la hati ni.
Sunyi nyer tanpa ayah....paling sunyi sebab takde lagi orang nak
ditelepon kat kampung tu....
Ayah semoga ditempatkan bersama umat yang beriman dan beramal soleh.
Al-Fatihah...

ATM 80 yrs days - PD

Hari Ahad lepas bawak the kids pergi ke Hari ATM di Pantai Bt 4.
Meriah sungguh....itu yela hari yang ke2.
1st day  tu tak de la dapat nak pegi..coz budak2 ada mcm2 aktiviti dorang.

It was a really good performance untuk ATM punya day.
Dengan real situation and sound yang tunjukkan macam mana serangan
musuh....dari laut , udara and of course darat...

Wow...bila tengok pameran dengan betapa berat senjata yang dorang kena
bawak...bagpack yg kena sandang...uiii...memang kena fit and stamina.
Senjata 10kg, bag estiamted 10-15kg...kalau baju basah...and kena lari..
Imagine laa.....fuhh bertarung nyawa...
Anyway congrat ATM!

One thing yang dapat belajar ialah...BERSYUKUR!
Masa tu boleh bayanngkan di negara2 perang macam mana situasi dia.
So, jagalah kemakmuran yang sedia ada...
Kita tak tau apa akan jadi pada masa depan.
Only Allah saja yang yang Maha Mengetahui...