Posts

Showing posts from August, 2010

Mengemas or Buat biskut??

Uh...normally SUNDAY adalah hari kemas rumah sedunia....
tapi al-maklum bulan Ramadhan..semangat nak buat biskut raya tgh membuak2 nih.
So dlm dilema mana satu kah yg nakdibuat ari ni....
Rumah tgh dlm keadaan yg tak sedap mata memndang...mcm wajib kemas dulu je
pastu rasanya kena mendobi dlu ...sebelom berangan nak wat biskut mekut raya ni...
dlm bab biskut raya , dlmm tahun yg lepas2 rancak jugak nak amik order dr kengkawan.
Tapi thn ni...ada la sorang berdua jer yg order...mcm slow skit sbb ...sbb xtau naper.
Maybe memerlukan rehat & nak tumpuan ke arah bulan Ramadhan gitu...chewah
Semalam dok berangan kalo dikurniakan rezki....emmp....dpt pi umrah muda2 bagus kan??!!
UMRAH.............

My model & her book

Sapa lagi kalo bukan si Kakak...kebetulan plak dia terpilih utk menggayakan baju tradisional
sempena hari kebangsaan...isy...semangat abis...
PINK girl from top to toe....biasala kaler yg sinonim ngan dia...
em...disamping teruja yg amat sgt dpt jadi model klas pra-sekolah dia tu,
skang ni tgh kemaruk membaca...maklumlah org baru pandai baca buku....
papa nyer plak apa lagi tiap kali kluar jer...harus membeli komik or buku utk anaknya .
sama la anak kemaruk membaca ...papanya terlebih excited beli buku.
Suka dgr anak dia baca buku....ada jgk dok baca kat satu website, utk lebih jimat
beli buku 2nd hand pon ok jgk, ni kira langkah2 menjimatkan belanja..
sbb dia , buku yg 2nd hand ni masih lagi dlm keadaaan baik .
Buku tu bkn nye nak disarung cam baju cuma nak dibaca je.
Bila dh bac simpan elok2 so , next org lain pon bleh baca...haaa camtuler kekdah nyer.

Bisnes minded.

Salam All,

kengkawan yg mmg all the time bisnes. Kira mcm small bisnes utk ibu2 surirumah la.
But lately kita ada buat satu bisnes, "kita" ccoz terjoin secara x lansung nyer..
tapi I tell u mmg tidak disangka2.
Disbbkan bisnes tu xde la org kata untung juta2 ke hape...ala takat2 rezki
bulan Ramadhan nie. Tapi tula....bukan semua org suker tgk kalo org kerumun kat kita.
Pengajaran utk kitorng jugak, sib baik la dah biasa berbisnes so xde la heran bangat.
Allah yg tentukan rezki masing2....tapi byk insiden yg tak bleh disharekan...
but rasa u all mesti paham kan isu "PHD" dlm bisnes nih....moga kengkawan ku itu berjaya
dgn semangat "positive thinking " diorg tu.

Lirik - Bila Cinta ( LBS )

Tiba2 hati diruntun nak menempek lirik lagu plak....hari jiwang sedunia..... :P
Only the song...Filem???!!! mcm belum berjaya lagi la....anyway boleh diperbaiki

Artist : Fili Song : Bila Cinta (OST Lagenda Budak Setan)

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimumerobek jantungku
Hingga ku terjatuhDalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Ooooo…
Dalam harapan

NUFFNANG

Ramai tgk blogger dah register with NUFFNANG…kita lom ler lagi.
Tgh  blajor …mana ler nak hingat sumer kan.
al maklum keja plak yer…dulu masa kt kolej,sebenaqnyer aku study pasal nak lulus jer…bukan minat pon.
I’m more to accounting or bines jer….tapi xde rezeki nak blajor bidang tuh.
Maybe ni yg terbaik masa itu ler computer sciense.. akaku register jugak ke nuffnang. tapi tunggu biler dah ready loorand masa tu kot2 ada orng baca blog ku yg simple ni.
Skang nih lom lagik, nak kumpul bahan2 nyer dulu , then baru la kiter bleh menregisterkan diri…kalo takde org nak baca camaner nak register….kena la ada pembaca setia ..TUNGGUU…………………….

1 Ramadhan..

Salam Ramadhan!

Masa nie berlalu pantas jer. Dah sehari berpuasa, camaner yek tahun ni???
Macam2 benda dok pikir skang ni. Mana dengan 2 orang kecik yg kat umah tuh.
Smalam , kesian pon ada nengok budak berdua tuh. Sorang tu dah lembik coz posa.
Yang si Kakak , macam2 permintaan dia masa bawak pi Bazar Ramadhan.
Tapi kira diorang ni lagi bagus dari kita masa kecik tauuu.
dlu masa kita nak blajar posa pon tak hingat ler darjah baper. Tapi poser tu semua tak penah ler penuh. Masa darjah enam jer baru penuh…lain sumer hancus….1/2 day sesajer .
Bayangkan anak2 ku baru jer 3+ thn dah bleh poser penuh, yg si Kakak only 5+ thn..
Isy …syukur sesangat kpd Allah. Papanya tu bagi sokongan penuh kat bebudak tuh.
Harap2 dpt ler buat tiap2 tahun kan.Sonok diorang maser berbuka smalam.
Biasanya mask jerk at umah. 1 or 2 lauk pastu cam biasa la…masak nasi.
Cuma yg rajin beli nih , papa dorang ler….dia suka ada dessert 2 la…mcm2 la….
Kalo free kita akan buat apa2 la tuk jual kat my pren punyer gerai….

Buffet Ramadhan dah start...

Belom pon bulan poser, tapi hotel kat PD nih dah start dgn promo utk buffet Ramadhan.
Urrppp...baju jer balik tadi dari salah satu hotel tuh....emp cam biasa,,,kenyang.
Errppp...alhamdulillah. Ok jerla... kasi " 3 star"....

Yang pasti belom menepati taste ku ini.
Baik masak sendiri kat umah..puas ati...dah tentu dijamin lagi sodap..