Posts

Main-main baby girl ni...

Salam all...

Suspen dibuatnya, tanda dah keluar ...tunggu punya tunggu takde pulak contraction. Tapi sebab takut apa apa kejadian tak diingini berlaku sebab husabndku bukan doktor... pegi jugak la ke hospital.
At the end sampai ke pagi baby girl steady je...no contraction nak bersalin macam yang dijangkakan. Sudah nyer mintak kat doktor rehat di rumah jer. Adik baby ni macam macam la dia....saja nak survey keadaan hospital ngan docktor kat PD ke adik baby. So dah tengok kan semua ok. Doktor very good , nurse are friendly and helpful.

Lama...

Salam blogging yang dah hampir 3 tahun tak pernah diusik.
Betapa rugi nya rasa .
Banyak idea dah pon terkubur macam tu saja...
Kecewa jugak...patut draft dan lepas tu just upload once free...
Anyway its not to late then never....
Start blogging ! Yey!
Salam kerinduan dlm blog yg macam biskut...
Kejap ada kejap takde...
Testing jer ni....
Salam AidilAdha!

One Team One Goal!

Image
Another 15 days to go...Semoga Allah memberkati & merahmati kami semua. AMIN...
Thank you guys!

The date we will remember!

salam all,

selamat mengundi! undi dimana?
He..he...
last friday was a shock day for us...
my last day in our current place or work will be on 15th July this year
our company will closed. thats it....full stop.
just a week after Ramadhan 2013
so that will definately such a hard time for us...
tapi nk buat mcam mana rezeki sampai di sini
kena la berjuang untuk mencari rezeki di tempat lain
bumi Allah masih luas...
sabar , solat dan doa peneman setia buat masa ini
kepada kawan2 seperjuangan yang lain
kita mesti hadapi dengan tenang dan penuh kesabaran...
dalam hati Allah sahaja yang Maha Mengetahui...
Moga kami mendapat peluang yang lebih abik di tempat lain.AMIN!

Tips of the day..

Salam all..

Ahlan wasahlan!

He..he... I'm learning back basic Arab with my kids...
Its fun...really...
Ok my tips of the day is communication with our children...
Yeah... I'm not a perfect mama..tapi work hard into it...
Kadang2 sebagai ibu2 bekerja yang sibuk
actually takde la sibuk sangat bila dah balik rumah kan
unless u bawak keja u balik...
"work from home"

Ok lets go back to the tips...
My 2nd child is boy..
normally boy kan suka main2
lepas tu buat homework sambil lewa
now apa yang  I buat ialah buat homework sama2
practic basic Arabic, English and Math. sama2
meaning that we learn together so that
the way will be more fun for him
macam u pretend like his classmate
ha..ha... itulah penangan my 2nd child
no doubt his older sister rajin sket dari dia
ok guys! that all for today.

Jom berniaga!

Salam all...
Best berniaga...tak sabar rasa nyer nak berniaga
bila orang kata berniaga macam2 kena buat
penat...pastu risiko...
yes semua diatas...
tapi bagi saya yang memang dah mula beraniaga sedari umur 10 tahun...
chewah ayat tak hengat...
berniaga ni seronok
kerja tak stress...happy , banyak kawan...
pastu lagi rajin, lagi ikhlas dan jujur
insyaallah lagi banyak untung
nak sedekah and beramal jariah pon senang....
nak tau what is my 1st biz....
jual air tebu....
yes...untuk minum2, dlm paackaging beg plastik kecik
kitorang panggil plastic singlet
he..he... masa tu kupas tebu sendiri, min 5 batang tebu jer
arwah Ayah yg bawak dari kebun
so balik sekolah terus kupas tebu dengan pisau khas diala...
lepas tu cuci. nak tau pukul brapa baru start jual?
ok pukul 4 petang yer...pastu sampai 6.30 petang.
sebab kol 7 lebih nak mengaji ....
satu peket kecil 30sen, besar 50 sen and tanpa ais 1 jag dlm 200ml Rm2.
Murah kan? yerla tahun berapa masa tu...
Nak tau estimate brapa income I sehari…