Skip to main content

Tips of the day..

Salam all..

Ahlan wasahlan!

He..he... I'm learning back basic Arab with my kids...
Its fun...really...
Ok my tips of the day is communication with our children...
Yeah... I'm not a perfect mama..tapi work hard into it...
Kadang2 sebagai ibu2 bekerja yang sibuk
actually takde la sibuk sangat bila dah balik rumah kan
unless u bawak keja u balik...
"work from home"

Ok lets go back to the tips...
My 2nd child is boy..
normally boy kan suka main2
lepas tu buat homework sambil lewa
now apa yang  I buat ialah buat homework sama2
practic basic Arabic, English and Math. sama2
meaning that we learn together so that
the way will be more fun for him
macam u pretend like his classmate
ha..ha... itulah penangan my 2nd child
no doubt his older sister rajin sket dari dia
ok guys! that all for today.

Comments

Popular posts from this blog

Salam malam minggu semua
Hampir setiap kelas yang Kak Mas joint untuk produk yang dijual ada mentioned, fokus pada satu benda je. So senang. Tapi kadang-kadang kita suka lebih dari satu benda. Tak salah kalau nak buat lebih kan?
Bukan tamak. Tapi bila kita rasa dan guna sesuatu, bagus then tiba-tiba kita nak share dengan semua orang tentang kebaikan nya. Share benda baik jadi sama-sama boleh nikmatinya.

Salam All...


Tiada istilah terlambat dalam apa yang kita buat.
Setiap kita ni sering belajar
belajar itu dan ini
Jangan risau kita baru buat hari ini orang lain dah ke mana - mana
tak perlu banding kan rezeki kita dengan yang lain
Rezeki tu luas maksudnya
Keluarga, suami, anak , adik beradik, kawan-kawan , jiran ....
Jangan sempitkan minda rezeki hanya dari segi wang ringgit
rumah besar, purse besar...eh..eh..
So just list kan apa keinginan kita
cuba plan macam mana nak jayakan impian tu
kecik ke besar ke
kalau kita tak cuba kita takkan tau

#motivasiituperlu
#positifselalu
#kakmas
Salam kerinduan dlm blog yg macam biskut...
Kejap ada kejap takde...
Testing jer ni....
Salam Ahad semua insan hebat!