Jom berniaga!

Salam all...
Best berniaga...tak sabar rasa nyer nak berniaga
bila orang kata berniaga macam2 kena buat
penat...pastu risiko...
yes semua diatas...
tapi bagi saya yang memang dah mula beraniaga sedari umur 10 tahun...
chewah ayat tak hengat...
berniaga ni seronok
kerja tak stress...happy , banyak kawan...
pastu lagi rajin, lagi ikhlas dan jujur
insyaallah lagi banyak untung
nak sedekah and beramal jariah pon senang....
nak tau what is my 1st biz....
jual air tebu....
yes...untuk minum2, dlm paackaging beg plastik kecik
kitorang panggil plastic singlet
he..he... masa tu kupas tebu sendiri, min 5 batang tebu jer
arwah Ayah yg bawak dari kebun
so balik sekolah terus kupas tebu dengan pisau khas diala...
lepas tu cuci. nak tau pukul brapa baru start jual?
ok pukul 4 petang yer...pastu sampai 6.30 petang.
sebab kol 7 lebih nak mengaji ....
satu peket kecil 30sen, besar 50 sen and tanpa ais 1 jag dlm 200ml Rm2.
Murah kan? yerla tahun berapa masa tu...
Nak tau estimate brapa income I sehari ?
is around Rm8 to Rm10 per day, waktu zaman tu dah kira banyak
masa umur 15 thn i dah ada buku ASB dgn amount mencecah 4 angka
tapi dh pocik....dikeluarkan sbb tak berduit time blajor..
I miss that moment....semua duit ana yang punya...
arwah Mak tolong tolakkan mesin tebu ke depan rumah dekat beranda...
mesin tebu berbunyi jer jiran2 datang la beli...
best! ais batu buat sendiri...
yey watamat citer pengalaman berniaga masa kecik.

Comments

Popular posts from this blog

Good Luck Boss!

Main-main baby girl ni...

Suppliments ??